hanna jøssing » Mat og drikke » oppskrift: granola

oppskrift: granola


_granola er müsli/frokostblanding som er stekt eller ristet i ovnen. Blandingen kan bestå av hva enn du måtte ønske, men noe av det mest vanlige er nøtter, frø, korn, tørket frukt og bær + at den tilsettes væske for å bli sprø. Supergodt med vaniljekesam, cottage cheese, yoghurt eller som topping på havregrøten sammen med frukt og bær. Granola er veldig mettende, og er supert for fordøyelsen. Her er min oppskrift:

Tørt:
_havregryn
_hirseflak
_solsikkekjerner
_linfrø
_mandler
_chia seeds (husker ikke hva det heter på norsk)

Vått:
_kokosolje
_lønnesirup
_eplejuice

Fremgangsmåte:
_still stekeovnen på 150 grader, på over- og undervarme
_hakk nøttene og bland sammen alt det tørre
_smelt kokosoljen (om den ikke allerede er flytende) og bland den med det tørre
_tilsett en god dæsj lønnesirup, og spe på med noen spiseskjeer eplejuice til at er blandet (husk at blandingen ikke skal være for våt)
_spre blandingen utover et bakebrett med bakepapir og sett den i ovnen i ca 35 min. Husk å "røre" litt i blandingen av og til. Avslutt stekingen med litt varmluft i noen minutter om det er nødvendig.

5 kommentarer

27.05.2013 kl.15:32

så godt ut!

hvilken oppskrift bruker du på bananpannekakene dine?

hanna

27.05.2013 kl.21:36

Anonym: "hjemmelagd" oppskrift:
1 eggehvite
1/3 banan (varmes i mikroen før den moses)
1/2 ss havremel
pittelitt salt og evt. kanel

Dette er altså en ganske liten porsjon, ikke nok til et helt måltid med mindre du har masse tilbehør! :-)

28.05.2013 kl.15:47

tuusen takk :)

Nika Rafat

29.05.2013 kl.14:13

så skikkelig godt ut, men blir blandingen litt "klissete" (som honneypuffs) eller blir den helt tørr?

hanna

29.05.2013 kl.22:27

Nika Rafat: det spørs hvor mye veske du tilsetter og hvor lenge du "steker" det, så det blir opp til deg. Jeg liker den tørr og crunchy :-)

Skriv en ny kommentar

hanna

hanna

17, Rissa

Jeg heter Hanna, er 17 år og bor i Trondheim. Jeg blogger om både vanlige og uvanlige ting. Kontakt: hjablogg@live.no Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits