hanna jøssing » Mat og drikke » Oppskrift: lavkarbobrød

Oppskrift: lavkarbobrød


Jeg legger ut dobbel oppskrift, fordi som dere ser ble dette alt for tynt, og det var egentlig bare en testerunde.

DU TRENGER
15 g store havregryn
100 g linfrø
14 g valmuefrø (chia seeds)
15 g nøtter (jeg brukte 50/50 av cashew og mandler) 

66 g kruskakli
100 g mandelmel
2 ts bakepulver

1 eggehvite
2 egg
100 gram creme fraiche/yoghurt naturell/kesam
Litt kokosolje eller matolje
Vann om blandingen blir for tørr
Salt/sukker/sukrin/kanel etter smak

SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 180 grader. 

Begynn med å mikse havregrynene, linfrøene, valmuefrøene og nøttene sammen i en mikser så blandingen blir melaktig. Du bestemmer selv mye tyggemotstand du vil ha i brødet.
Deretter blander du egg, eggehvite, creme fraiche/yoghurt/kesam og olje sammen, og blander det med frø/nøtteblandingen. Etterpå tar du i bakepulver, mandelmel og kruskakli, og sper på med vann om det er nødvendig. Til slutt krydrer du brødet som du vil. Jeg vil også tro at dette brødet hadde vært supergodt med tørket frukt/nøtter i seg, men desverre hadde jeg ikke det da jeg bakte. Strø også gjerne over litt frø/nøtter på toppen.

Hell deigen i en brødform med bakepapir i, og stek brødet i 55 minutter. Når det har gått 55 minutter tar du ut brødet, og hvis du vil ha det sprøere setter du det i ovnen på rist uten form i noen minutter på ca. 150 grader.

NÆRINGSINNHOLD
1 brødskive (hvis brødet deles i ca 25 brødskiver) gir:
Fett: 3,5 g
Karbohydrater: 1,7 g
Kostfiber: 1,4 g
Sukker: 0,3 g
Protein: 4,6 g
Kcal: 61 

3 kommentarer

08.07.2013 kl.21:20

det så kjempegodt ut :-)

Andrea

08.07.2013 kl.21:33

Det så utrolig godt ut !:)

hanna

08.07.2013 kl.21:53

Andrea Marie: det var det! :-)

Skriv en ny kommentar

hanna

hanna

17, Rissa

Jeg heter Hanna, er 17 år og bor i Trondheim. Jeg blogger om både vanlige og uvanlige ting. Kontakt: hjablogg@live.no Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits