hanna jøssing » Rett fra hjertet » svar på spørsmål

svar på spørsmål

Hvordan kommer du overens med de ansatte?
Veldig godt vil jeg si. Det er veldig mange å forholde seg til, og jeg har nok hilst på nye fjes hver dag her - og de er selvfølgelig alle veldig forskjellige. Jeg har ikke hatt noe problem med å forholde meg til noen av dem, og har faktisk hatt veldig koselige stunder med mange av dem. 

Merker du at du har forandret noe personlighet etter sykdommen?
På innsiden er jeg den samme som jeg alltid har vært. Men jeg er, og har vært utrolig masse sliten av mange grunner. Én av grunnene er selvfølgelig for lite ernæring, men på grunn av det har jeg også fått søvnproblemer, så jeg sover maks 5 timer pr. natt, og slik har det vært i et halvt år. Ellers tenker, stresser og planlegger man veldig mye når man har denne sykdommen, og det sliter meg også ut. Og jeg får på en måte aldri til å "være helt med" på grunn av det. Jeg føler jeg har blitt litt kjedeligere, fordi det jeg har mest lyst til hele tiden er å være for meg selv, slappe av, eller bare gjøre noe fornuftig. 

Dessuten føler jeg at jeg har lært utrolig masse, både om meg selv og ellers. Jeg har lært å sette stor pris på små ting, og jeg føler på en måte at jeg har fått litt mer perspektiv på hva som er viktig, og hva som ikke er like viktig i livet. Så svaret er ja.

Kommer du til å fortsette på skole til høsten?
ALT jeg vil er å ha et normalt liv, noe som også betyr at jeg vil ha vanlig skolegang. Men det får jeg ikke lov til fra starten, og vet forsåvidt ikke om jeg har klart det heller. Så jeg skal sansynligvis kutte ut noen fag/dager, og får velge selv hva jeg tror er best. Det blir et veldig vanskelig valg, fordi jeg vil egentlig ikke gå glipp av noe. 

Hvordan ser du for deg livet ditt om et år?
Jeg ser for meg (håper) at jeg har et normalt forhold til mat, og at jeg får lov til å spise det jeg vil og trene når jeg vil. Og at jeg klarer å balansere mat og trening slik at vekta holder seg stabil. Og jeg håper jeg har mer energi som jeg kan bruke på å gjøre helt normale ting, være mer sosial, jobbe og gå på skole. Og at jeg er så stabil at de rundt meg slipper å være bekymra. Og så håper jeg at jeg har det jævlig bra og er jævlig lykkelig!

Favoritt klesbutikker?
Weekday, Cos, Urban Outfitters og div. vintagebutikker.

Hvordan ble du en så fantastisk jente, som får så masse ut av dagene, trener, er flink til alt, kreativ og tolmodig?
Haha, først og fremst; tusen takk. Jeg er en skikkelig planleggingsfreak, og må ha kontroll på ALT. Ja, man får gjort ting, men det er utrolig slitsomt - og for min del har det jo gått for langt. Det er ikke sunt å strebe etter å være "perfekt", fordi ingen er det, eller kommer til å bli det. 

Når begynte du å bry deg om mote, klær og sånne ting?
Jeg har vel brydd meg om det så lenge jeg kan huske, men har vært ganske stilforvirra i noen år, og vil ikke si at jeg har funnet en stil jeg er komfortabel med før nå. 

Hva spiser du der du er innlagt?
Jeg spiser helt vanlig mat! Bare veldig ofte og mye mer enn jeg er vant til.

Har du et spesielt "sted" du går til på mørke/triste dager, for å få inspirasjon eller motivasjon?
Nei, men ting som hjelper på sånne dager er å gå turer, plukke blåbær, grine og lese "de gode tankene" som jeg selv har skrevet ned som en påminnelse.

Hva har du tenkt å utdanne deg som?
Har ikke peiling! Men jeg liker å skrive, og jeg liker å ta bilder. Og jeg liker klær. Fins det en jobb der man får kombinert dette? 

Hva synes du om å snakke om spiseforstyrrelsen?
Jeg er helt åpen om den, men det spørs litt på humøret. Noen ganger kan jeg sitte å mobbe meg selv, mens andre ganger er det litt mer ubehagelig. Dere veeet... de gode og dårlige dagene. Som oftest er det ikke noe problem å snakke om. 

Kan du fortelle om spiseforstyrrelsen din? Hvordan det startet osv.
Det har jeg gjort, og det kan hende jeg skriver mer.  

Hvor er du innlagt?
I Trondheim, på Barne- og Ungdomspsykiatri.

Kan du legge ut bilder av avdelingen?
Nei.

Tror du at du kommer til å få tilbakefall når du kommer hjem?
Man blir ikke frisk bare av å være innlagt, eller å legge på seg et par kg. Spiseforstyrrelsen går mere på tankene, så det vil nok ta veldig lang tid før jeg er 100 % frisk. Men nei, jeg tror ikke jeg kommer til å slutte å spise når jeg kommer hjem, fordi jeg skal fortsette å følge kostlistene mine. Fordi jeg vil bli bedre.

Kan du legge ut kostplanen din?
Nei, det vil jeg ikke. Men jeg spiser normal mat, og fem måltider om dagen.

Hvor høy er du? Og hvor mye veide du før du ble innlagt?
Jeg er 1.68. Hvor mye jeg veide på mitt minste vil jeg ikke fortelle, men jeg hadde gått ned 20 kg. Legene sier at jeg kan kollapse når som helst og har en faretruende lav bmi - så det er utrolig skremmende hvor langt dette har gått uten at jeg har ønsket det. Jeg har ihvertfall gått opp litt etter at jeg ble innlagt. 

Ønsker du å bli frisk, eller har du blandede følelser?
ALT jeg vil er å bli frisk, men jeg er jo ikke det enda. Så frykten for å bli tjukk er der enda, men jeg er fullstendig klar over at det skal utrolig mye til før jeg blir det.

Hvor mye har du gått ned det siste året?
Jeg begynte ikke å gå ned før i desember, så på et halvt år har jeg gått ned 20 kg.

Hvordan går det med deg?
Hyggelig spørsmål! Akkurat nå har jeg det supert, men det går veldig opp og ned. Men heldigvis er jeg mest glad og motivert.

Har du gått ned mange klesstørrelser side du har blitt tynnere?
Jeg har alltid brukt XS/S, så nei - ikke mange. I det siste har jeg jo kjøpt de minste størrelsene jeg har funnet, og har hatt en del problemer med bukser og shortser ettersom ingenting passet lengre. Men jeg har heldigvis fortsatt noe å ha på meg, og en del klesbutikker selger jo XXS også. Men håper ikke jeg trenger å bruke de klærne så lenge.

Du er så sykt pen, og jeg beundrer pågangsmotet ditt! Hva er det som driver deg?
Tusen tusen takk! Det som driver meg er motivasjonen for å bli frisk, få et normalt liv, og det å slippe å være mer til bry for de rundt meg enn hva som er normalt.

Har du noen i kikkerten?
Nei.

Hvor mange lesere har du på bloggen?
Mellom 200 og 300 ca.

Kan du legge ut bilder av huset ditt? Det ser så fint ut.
Tror ikke jeg kommer til å lage et innlegg for det, men det kommer sikkert til å komme flere bilder hvor man ser litt? Haha. 

Hvor mye trener du og har du trent siden du ble syk?
Siden jeg fikk diagnosen (i slutten av mai?) har jeg kanskje trent 4-5 ganger, men ikke i det heletatt i det siste. Jeg får ikke lov, og det kan være veldig farlig. Utrolig kjipt ettersom jeg elsker å jogge, men da har jeg bare enda en ting å glede meg til.

Du virker så sterk, er du det i virkeligheten også?
Jeg vil si at jeg er ganske sterk, men jeg har som sagt mine dårlige dager. Da beveger jeg meg som regel stille ut fra offentligheten, legger meg på rommet mitt, griner i en halvtime og går ut igjen som om ingenting har skjedd. Men det har også hendt at jeg bare har løpt ut av møterommet når jeg har hatt samtaler - og det har hendt at jeg ikke har klart å slutte å gråte. Klarer som regel å holde motet og humøret oppe, da.

Er du født i 95 eller 96?
96. 

Hvor bor du?
Haha, dette er faktisk et av de vanskeligste spørsmålene jeg får. Jeg bor tre plasser, så i hverdagene bor jeg i en leilighet i Trondheim, mens i helgene og feriene bytter jeg på å bo hos mamma og pappa på Fosen. 

Kan du lage videoblogg? Enten når svarer på spørsmålene eller en annen gang?
Ja, det kan jeg sikkert, bare jeg kommer på noe å lage video om, eller får skikkelig lyst en dag. Det ble ikke denne gangen!

Din all time favorittsang?
Har faktisk ikke én sang jeg alltid har elsket og fortsatt elsker, men har helt dilla på Ben Harper for tiden. Særlig "Keep Your Head Up". ♥♥♥

Har du gått ned mer i vekt siden i mai?
Ja, har gått ned veldig mye siden i mai. Heldigvis har jeg begynt å gå opp igjen nå.

Føler du at du vil bli frisk, men likevell sliter du med å spise, selv om du vet at det er den eneste medisinen som funker?
Ja, det er mange tanker som surrer i hodet, men det viktigste er vel at jeg ihvertfall spiser det jeg skal uansett hvor lyst jeg har til å gjøre det eller ikke.

Får du ikke lov til å trene?
Nei.

Det virket jo som da du laget innlegget "Project Eat" at du skulle bli frisk snart - før det ble alvorlig, hva skjedde?
Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si, men ting var ikke så alvorlig enda, så jeg tok det ikke seriøst nok - og ting ble mye verre etter det.

Har du mistet mensen?
Det vet jeg ikke, fordi jeg går på p-piller.

Passer de gamle klærne dine?
Bukser og shortser passer ikke, men toppene/gensrene mine gjør det. Det har jo ikke så mye å si om de er litt mer baggy.

Må du spise brød flere ganger om dagen?
Ja.

Kan du velge porsjoner selv når du er innlagt? Og hva spiser du til middag og kveldsmat?
Jeg kan velge middagsporsjon selv, men må jeg følge en fast kostliste med mengde og type mat. Middagen er forskjellig hver dag, og til kvelds spiser jeg brødskiver.

Siden du bor alene og ingen passet på hva du spiste, var det sånn spiseforstyrrelsen startet?
Jeg tror jeg fikk spiseforstyrrelser av mange kombinerte årsaker.

Skal du starte på skolen i august?
Ja.

 Stoppet du med godteri osv. før spiseforstyrrelsen utviklet seg?
Ja.

4 kommentarer

Cesilie

01.08.2013 kl.10:08

så bra svar :D

Sara

01.08.2013 kl.18:14

Hvilken type p-pillemerke går du på? Sliter veldig med å finne en type som ikke gir meg bivirkninger, og du ser jo helt fantastisk ut! Hadde blitt veldig takknemmelig for svar :-)

Camilla

06.08.2013 kl.13:42

Da jeg var på mitt verste med spiseforstyrrelsen ble håret mitt tynnere og tynnere og falt av litt etter litt, har du merket noe til dette?

hanna

06.08.2013 kl.15:42

Camilla: ja, har røytet ekstremt i det siste..

Skriv en ny kommentar

hanna

hanna

17, Rissa

Jeg heter Hanna, er 17 år og bor i Trondheim. Jeg blogger om både vanlige og uvanlige ting. Kontakt: hjablogg@live.no Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits