hanna jøssing » Mat og drikke » Oppskrift: sukkerfrie protein-kanelklumper

Oppskrift: sukkerfrie protein-kanelklumper


Du trenger:
- 1 egg
- 4-5 ss sukrin (+ evt steviadråper, f.eks. vanilje)
- 80 gram mandelmel
- 40 gram proteinpulver
- 2 ss kesam (ca 40 gram)
- 1 ts fiberhusk 
- 1 ts bakepulver
- kardemumme & kanel

Dette gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Visp egg og søtning i en bolle, og bland alt det tørre i en annen. Bland sammen. Min deig ble litt for tørr, så jeg tok oppi litt vann (hadde ikke melk). Teip fast plastikkfolie på kjøkkenbenken, og legg deigklumpen oppå. Legg et nytt lag plastikkfolie over, og kjevle deigen utover. Smør på kesam eller smør, og strø over med kanel og MASSE sukrin gold (eller sukker). Skjær opp i firkanter og rull sammen, og legg på bakebrett. Jeg fikk 16 stk. Det er ca. 5 gram protein i hver klump, og de smaker supergodt! Og er veldig mettende. Stekes i ca. 10-15 min (følg med!)

Et tips er å lage en "dip" av kesam, sukrin og kanel. Jeg tok også oppi litt peanøtt-pulver, og det ble supergodt.

Forresten går det selvfølgelig an å bruke hvilke som helst typer mel istedet for mandelmel, og sukker eller honning istedet for sukrin. 

4 kommentarer

07.10.2013 kl.18:17

nam!

marte

10.10.2013 kl.03:09

tror du du noen gang kommer til å få et helt normalt forhold til mat? eller tror du du alltid kommer til å være veldig bevisst over hva du spiser?

hanna

10.10.2013 kl.09:13

marte: nei, og ja - men tror jeg kommer til å få et greit og sunt forhold til mat, hvor jeg kan unne meg ting når jeg føler for det. akkurat nå MÅ jeg jo det, for å klare å legge på meg, det ER faktisk det "lille ekstra" som hjelper meg/får meg framover nå - og jeg tror det hjelper meg psykisk å spise sånt nå også :-) men ja, kommer nok alltid til å tenke minst sju ganger før jeg putter noe i munnen, ja

Helle Molnes - fitnessblondie

14.10.2013 kl.15:44

Nam =)

Ta gjerne en titt på mitt siste innlegg om hvorfor depresjon er tabu.. =)

Skriv en ny kommentar

hanna

hanna

17, Rissa

Jeg heter Hanna, er 17 år og bor i Trondheim. Jeg blogger om både vanlige og uvanlige ting. Kontakt: hjablogg@live.no Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits