hanna jøssing » Rett fra hjertet » spiseforstyrrelsen: del 3

spiseforstyrrelsen: del 3


(fra innleggelsen, juli 2013)

Det er tungt og vondt enda, og jeg svømmer og svømmer for å komme meg videre. Noen ganger glemmer jeg å komme meg opp til overflata for å puste - for jeg vil bare videre. Fort. Eller. Jeg vet ikke, jeg vet bare at det er en plass jeg ikke vil, og det er til den perioden. 

Jeg utrolig forivrra. I det ene sekundet er jeg stolt og fornøyd når jeg ser at jeg blir rundere og rundere i kantene. Jeg vet at jeg ser mer og mer frisk ut, og at kroppen min og jeg har det mye bedre. Men samtidig er det vondt å føle at man mister kontrollen. Fordi jeg hadde stålkontroll. Eller, spiseforstyrrelsen hadde stålkontroll - og den var fornøyd med hva den fikk til. Men det ble aldri bra nok - og kontrollen ødela meg.

Enda  dukker det opp bivirkninger. Ekle, manndige hår på kroppen, pigmentflekker, kraftige magesmerter, dehydrering, utmattelse, heteslag osv. Det er ikke gøy, fordi jeg kan ikke gjøre en dritt med det, og jeg vet ikke når det vil gå over. Jeg får bare vente, fordi jeg er trygg på meg selv, og vet jeg jobber bra - og får i meg mer enn nok næring.

Jeg hadde også en del "bivirkninger" da jeg var på mitt sykeste. Jeg var konstant iskald, det var vondt å sitte og ligge, alt av berøringer gjorde vondt, jeg hadde veldig humørsvigninger (har det fortsatt litt), jeg var sliten hele tida, jeg hadde vanskeligheter for å konsentrere meg og klarte aldri å være "helt med", jeg mistet det jeg hadde av muskler, og jeg hadde lavt blodtrykk og puls osv.

Jeg skriver dette for å advare. Jeg hadde absolutt ikke planlagt å havne i denne situasjonen, og ting skjedde litt uten at jeg rakk å tenke. Jeg gikk ned 10 kg uten at jeg hadde en plan om det. Jeg merka det faktisk ikke før det hadde skjedd, og det var da det startet. Jeg merket hvor lett det var å ta "kontroll". Så vær forsiktig, vi har bare en helse, og den er det viktig å ta vare på. Bruk fornuften, kos deg og nyt livet mens du kan.

7 kommentarer

Trine

20.10.2013 kl.22:53

Stå på Hanna! Det går bra te slutt! Æ har trua<3

Silje

21.10.2013 kl.00:27

Hei Hanna! Har lest bloggen din veldig lenge, du er utrolig nydelig og virker som en herlig jente. Du inspirerer meg med både bilder, antrekkene dine og til og med sminkevideoen din inspirerte meg.

Du er utrolig flink til å skrive, og er utrolig tøft av deg og dele om spiseforstyrrelsen din på bloggen.

Stå på, det kommer til å gå bra til slutt! <3

Frida

21.10.2013 kl.10:35

Du e utrolig sterk Hanna, og så utrolig flink, stå på!

hanna

22.10.2013 kl.07:54

Trine: <3

hanna

22.10.2013 kl.07:55

Silje: Tusen takk!! Så koselig å høre <3

hanna

22.10.2013 kl.07:55

Frida: Takk!!

MammaBerit

29.10.2013 kl.12:08

Flinke, flinke Hanna mi!

Skriv en ny kommentar

hanna

hanna

17, Rissa

Jeg heter Hanna, er 17 år og bor i Trondheim. Jeg blogger om både vanlige og uvanlige ting. Kontakt: hjablogg@live.no Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits