the essentials


yoghurtnøtter, notatbok fra ark, min nyeste chanel-neglelakk, leppomade med solfaktor fra elisabeth arden, mint-te fra lipton, solbriller fra rayban, lommebok fra acne, klokke fra casio, iphone earplugs, hårolje fra lush, cleareyes fra ebay og øyekrem fra qlinique.

Ting jeg elsker/bruker hver dag/har med meg over alt. Yoghurtnøtter. Det beste jeg vet i hele verden. Mamma sørger av en eller annen grunn (haha) for at jeg alltid har de tilgjengelig. Notatbok. Jeg er en ordensfreak og planleggingsfreak. Skriver ned alt mulig rart, og har den tilgjengelig nesten hele tiden. Neglelakk har jeg alltid på neglene. Leppomade med solfaktor, say no more? Te. Jeg elsker te, og denne grønne mint-teen har vært favoritten i flere år. Dessuten er den billig. Solbriller bruker jeg hele året, enten det er for å beskytte meg mot sola, beskytte omverdenen for morratrynet eller for å holde bort håret. Lommebok. Noe de fleste har, og har med seg over alt - tror jeg? Klokke har jeg blitt avhengig av. Glemmer jeg høretelefonene når jeg går ut døra er dagen straks ikke så bra som den i utgangspunktet var. Hårolje tar jeg i morgen og kveld, pluss litt til. Denne lukter himmelsk, og kommer i en utrolig praktisk form. Cleareyes gjør røde og trøtte øyne hvite på et blunk, noe jeg har et større behov for nå enn aldri før. Øyekrem har jeg ikke brukt før nå nylig, men det var en god investering. Reduserer mørke ringer, og får hele ansiktet til å våkne litt.

outfit


Snekkerbukse_vintage t-skjorte_nelly

Kan ikke beskrive hvor godt det var å sovne i min egen seng i natt. Etter å ha vært hjemme på permisjon i ett døgn gleder jeg meg bare hundre ganger mer til å komme hjem! Har startet nedtelling: 12 brødskiver igjen. Haha. Har ihvertfall brukt permisjonen på å spise koselig middag med familien og mormor og morfar, vært på bryggeutstillinga (kunstutstilling) med mamma, gått tur med Kaja (søstra mi), og slappet av. Har sovet så utrolig mye bedre i natt enn jeg har gjort når jeg var innlagt også, så det var helt herlig å våkne uten opphovnede øyne. Nå skal jeg straks gå en tur med Kaja igjen, før jeg drar tilbake. Bare tre dager igjen av innleggelsen, og KJÆREGUD la det gå fort.

hippie hippie


Celine Aagaard // hippiehippiemilkshake.blogspot.no
Min favorittblogg #1! Ah, jeg er FAN. I tilegg til at Celine har tidenes fineste stil er hun også redaktør for et magasin jeg har åpnet øynene for i det siste, nemlig StyleMag. Costume er fortsatt favoritten, men StyleMag er farlig nært like bra, og det er gøy å prøve noe nytt og litt variasjon i lesestoffet! 

spørsmålsrunde


Lurer du på noe kan du spørre om hva som helst; viktig eller totalt usaklig, så skal jeg svare så godt jeg kan så fort som mulig. Har fått en del spørsmål i det siste, så jeg tenkte det var mest praktisk med en spørrerunde. Er det noe du lurer på? ♥

& other stories


alt fra & other stories (unntatt de to siste smykkene som er fra gina tricot og cos)

Herregud, jeg er totalforelsket i skoene fra dette merket. Bare SE på de nederste. Og de øverste. Og genseren. Og veska. Og hårbåndet. Og... ja. Samtidig som jeg har lyst til å grine og rive i stykker noe når jeg tenker på at denne netbutikken ikke sender til Norge, tror jeg det er veldig bra økonomisk for min del. & other stories er et "undermerke" fra H&M hvor de har satset på minimalisme, unge kvinner og god kvalitet. Akkurat det jeg er på leting etter over alt.

de vonde tankene


dag 10/14
Nå begynner jeg å få skikkelig hjemlengsel. Og jeg er dritlei de samme brødskivene med det samme pålegget jeg får tre ganger om dagen. Jeg er dritlei av å få høre "litt mer smør da" og "litt mer ost da". Jeg er dritlei av å gå forbi speilet. Jeg kan se at jeg har lagt på meg, og det er dritskummelt. Dessuten får jeg nesten ikke sove for tiden, så det ser ut som at jeg har dødd 5 ganger i løpet av oppholdet her. Jeg føler meg så utrolig stygg at jeg gruer meg til å gå ut i offentligheten. Det er vondt å føle at jeg ikke får bestemme over meg selv i det heletatt. Jeg føler at jeg verken får bestemme over min egen kropp eller mitt eget liv. Og det er vanskelig å innse at man er syk når man føler seg helt frisk både psykisk og fysisk. Det eneste jeg må gjøre er å tro på at tallet jeg ser på vekta er farlig og skadelig for meg. Jeg må tro på det når andre sier jeg er så tynn at det er stygt. Jeg må tro på det når legen sier at bmi-en min er så lav at jeg ikke kan fullføre en vanlig skoledag uten å knekke sammen. Jeg må tro på det når legen sier at aktivitet rett og slett er farlig for meg. Jeg må spise mat jeg faktisk ikke synes er god, fordi de rundt meg sier jeg må. Uansett hvor stor jeg synes dobbelhaka mi er blitt må jeg bare fortsette å spise meg stappmett mange ganger for dagen. Det føles som at jeg plutselig sitter her uten noen rettigheter. Og det er en forferdelig vond følelse og situasjon. Som regel klarer jeg å bare smile og late som at jeg synes det er greit, og at livet er fint - men noen ganger er det for tungt. Og det er ofte relatert med møtet med speilet hvor jeg bryter ut i gråt og blir dritsint på meg selv fordi jeg faktisk ser så forferdelig ut.

new // gift


fikk en kjempekoselig forsinket bursdagsgave fra tante og co. da de var på besøk! neglelakken er allerede godt plassert på neglene, og boken har jeg tenkt å starte på i løpet av dagen.

blueberries


Livet mitt lever virkelig opp til "ordtaket" life is a rollercoaster for tiden. Ca. annenhver dag er bra, og annenhver dag er rævva. I dag har vært en av de gode. Og det er så godt. Og det som er så herlig med å være i en vanskelig situasjon i livet er at man lærer seg å sette pris på så mye rart. Det er helt utrolig hvor mye små ting kan forandre dagen min! F.eks. i dag har vært full av sånne små ting. Jeg har hørt på fine sanger. Jeg har hatt besøk. Jeg har fått en kjempefin (forsinket) bursdagsgave/sykegave/sommergave (kan vise i morgen). Jeg har fått gode klemmer. Jeg har hatt fine samtaler. Jeg har gått herlige turer. Og sist men ikke minst... jeg har fått plukket blåbær!!! Og jeg skal stå opp tiiidlig for å plukke mer i morgen. Morgendagen er faktisk ganske travel, og en travel dag har jeg ikke hatt på veldig lenge. Jeg får permisjon en liten del av dagen, og da skal jeg og mamma på en rolig bytur. Får også besøk av pappa og broren min, så jeg gleder meg faktisk til å stå opp. Kanskje blir det to gode dager på rad? Kan jeg ønske meg mer akkurat nå? 

dag 8


shorts_vintage // genser_monki // klokke_casio

I dag har jeg nok en gang vært på sykehuset og tatt blodprøver. Har gjort det to ganger i løpet av en uke faktisk, og begynner faktisk å bli veldig vant til det. Jeg må også måle puls og blodtrykk hver morgen, for å sjekke at alt ser bra ut på "innsiden". Heldigvis ser blodprøvene fine ut, men jeg har ganske lav puls og blodtrykk. Ellers er alt som vanlig, og jeg er kommet over halvveis i oppholdet. På lørdag får jeg en liten permisjon, og fra mandag til tirsdag skal jeg få "prøvetid" hjemme. Fordi om jeg kommer hjem er det fortsatt en lang vei å gå, og mye å jobbe med. Det blir uansett herlig å komme hjem, for der er livet ihvertfall litt mer normalt. Og det er det jeg ønsker meg aller mest i hele verden. Et normalt liv.

Egentlig tror jeg ikke et såkalt "normalt liv" finnes, men det jeg ønsker meg er å sove i min egen seng, være omgitt av folk jeg kjenner, og er glad i, få lov til å bestemme selv når jeg vil sitte eller faktisk finne på noe. Jeg vil gå ut å ta bilder, jeg vil UT Å PLUKKE BLÅBÆR. Seriøst, det er en viktig tradisjon for meg, og jeg blir gal av å gå forbi store skoger fylt med bær hver dag uten å ha muligheten til å stoppe. Og nå begynner skjerfet mitt å bli så langt at jeg rett og slett snart ikke kan være her lengre. Fordi når jeg kommer hjem skal jeg ikke strikke.

Spiseforstyrrelsen: del 2

En vanlig dag på innleggelse:

0800-0820: frokost
0820-0920: oppfølging*
0920-1000: fritid**
1000-1015: mellommåltid***
1015-1045: oppfølging
1100-1115: kort gåtur
1115-1200: fritid
1200-1220: lunsj
1220-1320: oppfølging
1320-1530: fritid
1530-1550: middag
1550-1650: oppfølging
1700-1715: kort gåtur
1715-2000: fritid/besøkstid
2000-2020: kveldsmat
2020-2120: oppfølging
2120-2300: fritid
2300: sovetiiiid

*oppfølging betyr at vi må sitte helt stille etter måltid under oppfølging av personalet. Vi får ikke lov til å røre på oss i det heletatt.
**fritid betyr at vi f.eks. kan sitte på rommet, holde på med pc, lese, strikke, se på tv, dusje osv. Jippiyey
***mellommåltidene er faktisk noe jeg ville ha sett på som et eget måltid, da de er veldig mettende og store for min del. Jeg er ALLTID stappmett både før og etter alle måltider, noe som er det vanskeligste med å være her. Det gjør rett og slett vondt å spise når man allerede er stappa, noe jeg tror de fleste vet av erfaring. Og medt tanke på at vi må sitte stille så og si hele dagen er det umulig å bli liiitttt sulten igjen før et måltid. 

(bildet er ikke tatt nå)

Dessuten er det utrolig deprimerende med de samme rutinene hver dag, og det å bare sitte stille får meg til å få sponk. Altså, jeg er vant til å få noe ut av dagene, jeg er vant til å trene (noe jeg er innforstått med at jeg ikke kan gjøre nå), og jeg er vant til å bevege meg. Derfor er det utrolig tungt å ikke ha muligheten til å gjøre noe spennende, eller noe som får meg til å føle meg bedre. Her er f.eks. en liste med ting jeg hadde lyst til å gjøre i løpet av sommeren, som jeg skrev for en stund tilbake:
♥ Spis sunt, ofte og NOK til å holde meg frisk og oppegående
♥ Få noe ut av hver dag, vær aktiv og ute i frisk luft
♥ Jobbe
♥ Blogge
♥ Plukke bær
♥ Ta vare på meg selv
♥ Være glad og fri
♥ Lese, strikke, drikke te, tenne lys
♥ Være sosial, glad og hjelpsom
♥ Ta bilder
♥ Flytte og planlegge flytting

Det er altså kun ting av dette jeg kan gjøre her. Og det er så få ting av dette jeg vil gjøre her. Blogging blir ikke det samme. Jeg kan se på blåbærene fra vinduet, men det blir heller ikke helt det samme. Jeg kan ta vare på meg selv, men ikke på samme måte som hjemme. Være glad kan jeg, men det er vanskeligere her. Lese og strikke kan jeg faktisk gjøre her uten problemer. Men å drikke te frister liksom ikke like mye når det ikke er min egen te, og når jeg er stappmett hele tiden. Ta bilder? Ja. Jeg kan jo ta bilder av det lille, rotete rommet mitt, eller kanskje jeg klarer å fange opp noen fugler fra vinduskarmen?

Det er så trist å tenke på at jeg har klart å rote meg opp i en situasjon der jeg har ødelagt hele sommeren min både for meg selv og de rundt meg.  Jeg føler det sånn ihvertfall, selv om de rundt meg prøver å overbevise meg om at det er greit, og at de vil hjelpe meg å bli frisk skulle jeg virkelig ønske at dette aldri hadde skjedd - og at dette aldri hadde blitt noe vi har blitt nødt til å bruke så mye tid og krefter på. Jeg er lei av at jeg krever så mye uten at jeg vil det, jeg er lei av å få så mye mer oppmerksomhet enn jeg vil ha og jeg er lei av at andre må tenke, og ta ansvar for å prøve å hjelpe meg. For de vil hjelpe, uansett om jeg vil ha hjelp eller ikke. Jeg føler meg litt som familiens lille, dumme, storrommede treåring, som både tar alt for mye plass og er alt for sta, tverr og egoistisk. Men alt jeg vil er jo egentlig bare å gjemme meg under dyna for hele verden, og bare bli der til jeg har bestemt meg for å våkne. Og når jeg våkner skal alt være som før igjen.

Spiseforstyrrelsen: del 1

Jeg tenkte å begynne å fortelle dette i helt feil rekkefølge. Akkurat nå er jeg innlagt på psykiatrisk avdeling for ungdom. Dette høres jo helt uvirkelig ut når jeg sier det, men jo - det er faktisk sant. Jeg er innlagt, og har vært det siden torsdag, altså dette er min 5. dag her. Jeg tenkte rett og slett å starte å fortelle historien min her. Om hvordan det er å være innlagt. Og når man skal skrive en så personlig historie, og publisere den sånn at hvem som helst kan lese den, er det viktig at jeg prøver så godt jeg kan å være forsiktig med hva jeg skriver. Dette er nesten litt skummelt, fordi man vet aldri hvordan det man skriver på nett kan påvirke andre, og hvordan det kan endre andres syn på meg som person. Men jeg skal prøve så godt jeg kan.

Meg akkurat nå: sliten, trist, glad, ulykkelig, lykkelig, ufornøyd, fornøyd, umotivert, supermotivert, forvirra, målbevisst, usikker, viljesterk, svak, sint, skuffa, stolt og livredd på samme tid.

Det at muligheten var der for at jeg kunne bli innlagt har jeg fått høre ca. tusen ganger. Det har gått inn det ene øret, og ut det andre. Jeg har ikke tatt det seriøst i det heletatt. Jeg har ikke tatt spiseforstyrrelsen seriøst i det heletatt før nå nylig heller. For det er ikke lett. Når man selv ikke ser at man blir tynnere, og kanskje er sykelig tynn, hvordan skal man da klare å tro på at man trenger hjelp? Og hvordan skal man klare å tro på at det man driver med ødelegger kroppen og helsa? Spiseforstyrrelser er rett og slett så vanskelig å forstå seg på, både for "offeret" selv, og for de rundt. 

Men ja, jeg fikk ihvertfall helt sjokk da jeg fikk vite at jeg virkelig skulle bli innlagt. Jeg fikk vite det 30 minutter før vi måtte dra, og reagerte først med å gråte, og etterpå satt jeg der bare stiv som en stokk. Jeg vet ikke helt hva jeg følte, men jeg tror det var sinne og irritasjon - selv om jeg var ganske likegyldig. Jeg gikk helt stille rundt i huset og pakket med meg de nødvendigste tingene mine, og reiste bort med en visshet om at det ville være minst 14-dager før jeg skulle komme hjem igjen. Og sånn blir det nok.

Ihvertfall ble jeg utrolig positivt overrasket over institusjonen. Jeg ble tatt godt imot, snakket med litt forskjellige folk og ble tildelt et rom. Det er utrolig mange rare "regler" her, og i starten er det veldig uvant. Det er også veldig mye, og ofte mat. Eller, for meg føles det ihvertfall sånn, med tanke på at mengden mat økte så betydelig på så kort tid. Det gjør rett og slett vondt i kroppen, men jeg vet jeg må. Og det har gått mye bedre enn forventet. Jeg er ikke redd for å spise, men problemet ligger heller i det at det gjør vondt - fordi det er uvant for kroppen min.
Ellers får jeg såvidt lov til å bevege meg. Frem til nå har jeg fått en 15 minutters gåtur hver dag (fra i dag av x2). Det er helt utrolig hvor fort de 15 minuttene går, og hvor stor pris man setter på dem i en sånn situasjon. Jeg må bokstavelig talt sitte helt stille nesten hele dagen. Det er faktisk litt deprimerende, men jeg har til gjengeld fått meg en ny hobby. Jeg har begynt å strikke faktisk, og det er utrolig hvor fort det går når man har så utrolig lite å gjøre - så det blir nok en laang og fin hals til vinteren. He-he.

Til slutt vil jeg bare si at jeg tror dette er bra for meg, og at det går over all forventning. Selvfølgelig er det tungt, trist og vanskelig til tider, men jeg har det bra. Og jeg skal få det bedre. Jeg skal få et normalt liv igjen - for det er målet. Og jeg anbefaler ALLE som har problemer om å søke hjelp, og ikke være redd for det. For det er verken så skummelt eller tabu som man kanskje tror.

(Kalte dette innlegget for del 1, fordi jeg kanskje muliggens skriver mer om dette temaet fremover.) 

Drink your greens


Fåes kjøpt her eller på helsekosten.

Hvetegress inneholder mer C-vitaminer enn appelsiner og dobbelt så mye A-vitamin som gulrøtter. I tillegg til klorofyllet inneholder hvetegress 17 aminosyrer, 92 ulike mineraler som jern, kalsium, fosfor, magnesium og kalium. Hvetegress er også rikt på B-vitaminer.

Hvetegresset er 100 % vegetarisk, og skal øke energinivået, avgifte kroppen, styrke immunforsvaret, samtidig som det er bra for ledd og fordøyelse. Ettersom hvetegresset "avgifter" kroppen opplever mange å få en finere og friskere hud.

Man blander enkelt og greit 1 ss av dette pulveret i vann, annen drikke eller mat for å få det i seg. Det smaker ikke spesielt godt, så jeg vil anbefale å blande det i f.eks. smoothie. Til vanlig blander jeg det bare i vann, og drikker det med en gang jeg står opp. Da får jeg også i meg en god mengde vann på morgenen, noe som er supert! Jeg har faktisk allerede merket at energinivået mitt har økt, og jeg tror faktisk det kan ha noe med dette pulveret å gjøre.

Fin dag


I går hadde jeg kort fortalt en ganske rævva dag; været var forferdelig og jeg ble sittende inne å stirre på dataskjermen hele dagen. Heldigvis kom Trine en tur på besøk, noe som gjorde dagen litt mer hyggelig. ♥ Ihvertfall bestemte jeg meg med en gang jeg voknet i morges, at i dag skulle bli en bra dag. For første gang på lenge regner det ikke, så etter frokosten gikk jeg meg en tur, og gjorde litt styrketrening hjemme. Hadde så utrolig mye energi, at alt jeg ville gjøre under gåturen var å springe alt jeg kunne! Men desverre må nok jogginga vente litt. Ellers har jeg fått Costumeblad i posten som jeg skal kose meg litt med nå. Senere i kveld skal jeg faktisk jobbe litt, så dette blir heldigvis en langt mer innholdsrik dag på lenge. Setter SÅ stor pris på sånne dager for tiden!

Oslo


Var på en superkoselig café og lunsjet sammen med mamma en dag. Bestilte yoghurt med frukt/nøtter og honning, og det var sinnssykt godt! 

New // oslo


vintage

h&m // bianco

bikbok // vintage

cos // monki // bikbok // cos // cos // cos

lush // lush

Mat selvfølgelig: fikk en pakke fra proteinfabrikken rett før jeg dro som inneholdte blandt annet super tan-piller & proteinpulver. Ellers har jeg kjøpt kalorifattige isteposer, valnøtter, gresskarkjerner, cashewnøtter, pecannøtter, pistasjnøtter, kokosvann, quinoa & en sukkerfri mørk jordbær-sjokolade.

Oppskrift: lavkarboknekkebrød
DU TRENGER
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1,5 dl kruskakli
2 dl mandelmel
1 ts salt (+/-) og eventuelt litt sukker/sukrin
5-6 dl vann

SLIK GJØR DU
Rør enkelt og greit sammen alle ingrediensene, og la røren stå å svelle i ca. 30 minutter. Deretter fordeler du deigen på to bakebrett med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover plata, og sett de plata inn i ovnen i 10 minutter. Ta ut plata, del opp knekkebrødene i ønsket størrelse - og sett plata tilbake i ovnen. Stek i 50 minutter. 

black basics

Black
Saint Laurent // Miu Miu // Saint Laurent // Saint Laurent
Miu Miu // Valentino // Mango // Zara 

Heavenly breakfast
Herregud, dette må dere virkelig prøve! Yoghurt naturell, hjemmelagd blåbærsyltetøy, cashewnøtter, gresskarkjerner, druer og jordbær. Spiste også hjemmelagde lavkarboknekkebrød (oppskrift kommer) med kalkunfilet og agurk, og sist men ikke minst; en hjemmelagd smoothie. Smoothien er lagd av gulrot, eple, appelsin og chili. Supergod!

I dag stod jeg opp klokka åtte, tok meg en herlig dusj og lagde meg en god og stor frokost. Senere i dag skal jeg til psykologen, og etterpå skal jeg og søsteren min arrangere byttekveld. Vi skal bytte klær og lage god mat, så det blir nok koselig. 
 

Hudpleierutine


1. Ansiktsrens 2. Toner 3. Selvbruning for ansiktet 4. Serum 5. Fuktighetsspray 6. Øyekrem 7. Fuktighetskrem

Morgen: 1. Rens: jeg renser alltid ansiktet på morgenen før jeg tar på sminke, og gjør det som regel i dusjen. 4. Fukt: Etterpå påfører jeg enkelt og greit et serum som "vekker" huden, og gir fukt. 6. Øyekrem: Jeg bruker også en øyekrem.

Kveld: 1. Rens: Renser også huden på kvelden etter jeg har fjernet sminken. 2. Toner: Bruker en pad og fjerner det siste av sminkerester og dritt som har samlet seg i ansiktet i løpet av dagen. 7. Fukt: Har brukt denne fuktighetskremen i mange år, den er helt super! 6. Øyekrem: Bruker også øyekrem på kvelden. 3. Selvbruning: Jeg er alltid blekere i ansiktet enn resten av kroppen, derfor påfører jeg denne selvbruningen lett med en pad før jeg legger meg.

Nr. 5 er en fuktighetsspray jeg påfører i løpet av dagen hvis jeg føler meg trøtt/stiv i maska eller litt tørr. Veldig oppkvikkende, gjør ikke huden fet - og fjerner ikke sminken!

Som dere kanskje ser er jeg veldig glad i produktene fra Clinique, og det er rett og slett fordi jeg er veldig fornøyd med dem. De er heller ikke så utrolig dyre hvis man kjøper de store flaskene. Kommer nok til å ha de to første i sikkert et år! Ellers er jeg utrolig fornøyd med alle produktene, og vil anbefale alle om du trenger noe nytt. Jeg har forresten normal-smålig fet hud, og sliter ikke med kviser - så kan ikke anbefale eller uttale meg om noe når det kommer til sånt.

new // acneGod morgen
I dag stod jeg opp kvart over fem (!!), våknet faktisk av meg selv en halvtime før alarmen skulle gå. Dro nemlig til Trondheim tidlig i morges, fordi jeg skal på jobb. Har veldig god tid, så startet dagen med å bli med storesøstra mi til legen, og deretter gikk vi litt i byen. Jeg har nesten ikke kjøpt noen ting; bare noen bakemikser og en ting jeg kan vise i neste innlegg. Nå sitter jeg og tar livet med ro på Choco Boco med en sinnssykt god gulrot-appelsin-eple-ingefær-chili-juice. Herregud, den var faktisk så overvelmende god at livet kunne ikke vært stort bedre akkurat nå. Etterpå skal jeg dra på jobb før jeg tar bussen hjem igjen. Det er ihvertfall sykt herlig å få litt forandring i hverdagen og få tenkt på litt andre ting, så i dag er også en fin dag.

white basics

White

Weekday // Jil Sander // Chloé // Miu Miu // Saint Laurent // Saint Laurent // Chloé

Oppskrift: lavkarbobrød


Jeg legger ut dobbel oppskrift, fordi som dere ser ble dette alt for tynt, og det var egentlig bare en testerunde.

DU TRENGER
15 g store havregryn
100 g linfrø
14 g valmuefrø (chia seeds)
15 g nøtter (jeg brukte 50/50 av cashew og mandler) 

66 g kruskakli
100 g mandelmel
2 ts bakepulver

1 eggehvite
2 egg
100 gram creme fraiche/yoghurt naturell/kesam
Litt kokosolje eller matolje
Vann om blandingen blir for tørr
Salt/sukker/sukrin/kanel etter smak

SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 180 grader. 

Begynn med å mikse havregrynene, linfrøene, valmuefrøene og nøttene sammen i en mikser så blandingen blir melaktig. Du bestemmer selv mye tyggemotstand du vil ha i brødet.
Deretter blander du egg, eggehvite, creme fraiche/yoghurt/kesam og olje sammen, og blander det med frø/nøtteblandingen. Etterpå tar du i bakepulver, mandelmel og kruskakli, og sper på med vann om det er nødvendig. Til slutt krydrer du brødet som du vil. Jeg vil også tro at dette brødet hadde vært supergodt med tørket frukt/nøtter i seg, men desverre hadde jeg ikke det da jeg bakte. Strø også gjerne over litt frø/nøtter på toppen.

Hell deigen i en brødform med bakepapir i, og stek brødet i 55 minutter. Når det har gått 55 minutter tar du ut brødet, og hvis du vil ha det sprøere setter du det i ovnen på rist uten form i noen minutter på ca. 150 grader.

NÆRINGSINNHOLD
1 brødskive (hvis brødet deles i ca 25 brødskiver) gir:
Fett: 3,5 g
Karbohydrater: 1,7 g
Kostfiber: 1,4 g
Sukker: 0,3 g
Protein: 4,6 g
Kcal: 61 

new // nelly.com


T-skjorte fra Jacqueline de Yong

Bukse fra Dr. Denim

Nå har jeg allerede vært våken i mange timer som vanlig, og bare slappet av, spist frokost og sett på nettbutikker. Jeg skal straks ordne meg og prøve å finne på noe, men aner ikke hva. Det er jo så forferdelig mye vind ute at jeg får vondt i hele kroppen bare av tanken på å gå ut. Håper uansett jeg får litt ut av dagen i dag til tross for at det føles som jeg har husarrest og er på oppfeitningskur, haha. 

lavkarbobrød og urtete

I dag har jeg...

...lagd et lavkarbobrød uten å bruke oppskrift. Det ble godt, men neste gang må jeg doble oppskriften, fordi det ble alt for lite. Kan sikkert legge ut oppskrift om noen er interesserte.

...drukket te av frisk peppermynte og lime.

...smilt kjempemasse.

Ellers har jeg bare slappet av, støvsugd huset, gått en tur lest blogger og spist masse. Idag har vært en fin dag. Nå skal jeg se Aristokattene med lillebroren min før jeg legger meg. ♥

new // cosmetics


1. Øyekrem, fuktighetsspray og verdens beste ansiktsskrem fra Clinique (Taxfree) 2. Smilelab (Blivakker.no) 3. Leppomade med solfaktor og universal-krem fra Elisabeth Arden (feriegave fra mamma) 4. Bodybutter som lukter himmelsk 5. Serum fra Biotherm (Taxfree)

burgundy lips & stripes


leppestiften er 155 fra Isadora
I dag, eller i natt våknet jeg faktisk klokka tre og fikk ikke sove mer. Jeg la meg ganske sent også, så det ble bare noen få timers søvn i natt til tross for at jeg var utrolig sliten. I går kom jeg nemlig hjem fra Spania, og etter en lang reise viste det seg at jeg hadde mye å rydde opp i hjemme. Før jeg dro flyttet jeg hjem for sommeren og alt var strødd utover rommet mitt, pluss at jeg hadde masse dritt som viste seg å være kastbart på rommet fra før av. Ooog jeg hadde en koffert å pakke ut. 
I morges stod jeg opp tidlig, lagde meg kaffe og tok en herlig dusj, før jeg lagde meg frokost og begynte å rydde litt mer. Så nå er jeg endelig ferdig, og har tatt litt flere innkjøps-bilder fra reisen og noen småting jeg har bestilt på nettet. Jeg kommer nok til å oppdatere bloggen mye oftere fremover forresten. 

new // levi's #2


kjøpte verdens beste kosegenser ♥ // levi's

new // shoes


nye sko ♥ // zara

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013
hits