det som skjer



Det som skjer: jeg er syk, jeg er tett i hodet og halsen, jeg er sliten og føler meg forferdelig. Jeg har blitt hekta på mango og frosne bringebær. Jeg vasker huset. Jeg strikker og leser bøker. Jeg ser one tree hill på nytt. Jeg kjeder meg. Jeg drikker te og kaffe og kakao med krem. Jeg vasker klær og rydder på rommet. Jeg har hjemlengsel. Jeg går meningsløse turer til meningsløse steder. Jeg gleder meg til jul.

guro



innkjøp


haha, bukse og genser fra monki

antrekk





I dag skrudde jeg på vekkerklokka alt for tidlig, og la ikke merke til det før jeg hadde spist og ordnet meg. Med andre ord, dette ble en rolig morgen. I dag blir en hektisk dag - lang skoledag, og etterpå skal vi ha photoshoot i skolestudioet, noe jeg faktisk gleder meg til. Satser på at vi får til noen fine bilder! Ha en fiiin dag ♥ 

Topp 5 kasino-restauranter

Når vi snakker om kasino tenker man gjerne på pengespillene, deriblant poker,slots, roulette, blackjack og terningspill, i tillegg til flashende lys, musikk og flotte servitører. Men det er en annen ting som tiltrekker mennesker fra hele verden til de aller beste kasinoene, selv om disse personene ikke nødvendigvis spiller kasino-spill. Det er restaurantene. Noen av de aller beste restaurantene i verden er faktisk i kasinoene, og i deres hotellokaler. La oss se på 5 av de aller beste kasino-restaurantene du bør teste ut.


 The Cosmopolitan i Vegas ? er en kinesisk og spansk restaurant i hotellet og kasinoet Jaleo i Vegas. Det høres kanskje ut som en merkelig kombinasjon, men kokken Jose Andres gjort spisestedet til et av de aller mest populære i Vegas. Her kan du spise en rekke forskjellige spanske retter som tapas, paelle og grillmat, i tillegg til kinesiske retter som blant annet and, frityrmat og mye mer. Hvis du besøker dette meget luksuriøse hotellet som har blitt omtalt som «matens mekka» kan du også teste ut mat i en rekke andre restauranter. 

 

Borgata i Atlantic City ? er kanskje mest kjent for kasino-spill og pokerturneringer, men de har også den beste hummeren du kan få tak i på kontinentet ifølge mange matelskere. I sine mørke men meget stilfull lokaler kan du nyte mat i hele 5 forskjellige restauranter, Wolfgang Puck American Grill, Old Homestead Steak House, Izayaka, Forneletto og Bobby Flay Steak. Det er mye biff på menyen, men hvis du heller vil spise Japansk mat eller hummer er dette stedet å reise til.

Bellagio i Vegas ? er kanskje det aller mest kjente kasinoet i hele verden. Det var blant annet her gjengen fra Occeans eleven stjal flere millioner dollar. Men maten i restauranten som er drevet av Julian Serrano og Michael Mina er absolutt førsteklasses. Serranos restaurant er både spansk- og franskinspirert, noe som gir stor variasjon. Hvis du er ute etter «fine dining» er det ingen bedre steder å reise til enn nettopp Bellagio. I tillegg kan du kombinere reisen med turistattraksjonen kasinoet har blitt til, og vinne noen dollar der.

Monte Carlo Resort i Monaco ? er beviset på at du ikke trenger å forlate kontinentet for å smake mat av høy kvalitet i kasinolokaler. Den mest populære restauranten i kasinoet er uten tvil Le Louis XV ? Alain Ducasse. Selv om restauranten ligger på sørkysten av verdens mathovedland, er maten i hans restaurant inspirert fra andre deler av sørkysten av Europa i tillegg til Frankrike. Så reis til Frankrike på 3 timer i stedet for å dra helt til Amerika, men spis mat av ypperste kvalitet likevel.

Casino Lisboa i Macau ? er Asias stolthet hva kasino-restauranter angår. Man kan ikke lage en toppliste med kasino-restauranter uten å nevne Tim?s Kitchen som er en av svært få restauranter som har klart å skaffe seg 2 michelin-stjerner. Maten er også lokal da den er inspirert av den kantonesiske delen av Kina.

 

Så hvis du er like begeistret for mat og kasino-spill er det mange steder du bør reise til i tiden som kommer.

22.10.2013



spiseforstyrrelsen: del 3


(fra innleggelsen, juli 2013)

Det er tungt og vondt enda, og jeg svømmer og svømmer for å komme meg videre. Noen ganger glemmer jeg å komme meg opp til overflata for å puste - for jeg vil bare videre. Fort. Eller. Jeg vet ikke, jeg vet bare at det er en plass jeg ikke vil, og det er til den perioden. 

Jeg utrolig forivrra. I det ene sekundet er jeg stolt og fornøyd når jeg ser at jeg blir rundere og rundere i kantene. Jeg vet at jeg ser mer og mer frisk ut, og at kroppen min og jeg har det mye bedre. Men samtidig er det vondt å føle at man mister kontrollen. Fordi jeg hadde stålkontroll. Eller, spiseforstyrrelsen hadde stålkontroll - og den var fornøyd med hva den fikk til. Men det ble aldri bra nok - og kontrollen ødela meg.

Enda  dukker det opp bivirkninger. Ekle, manndige hår på kroppen, pigmentflekker, kraftige magesmerter, dehydrering, utmattelse, heteslag osv. Det er ikke gøy, fordi jeg kan ikke gjøre en dritt med det, og jeg vet ikke når det vil gå over. Jeg får bare vente, fordi jeg er trygg på meg selv, og vet jeg jobber bra - og får i meg mer enn nok næring.

Jeg hadde også en del "bivirkninger" da jeg var på mitt sykeste. Jeg var konstant iskald, det var vondt å sitte og ligge, alt av berøringer gjorde vondt, jeg hadde veldig humørsvigninger (har det fortsatt litt), jeg var sliten hele tida, jeg hadde vanskeligheter for å konsentrere meg og klarte aldri å være "helt med", jeg mistet det jeg hadde av muskler, og jeg hadde lavt blodtrykk og puls osv.

Jeg skriver dette for å advare. Jeg hadde absolutt ikke planlagt å havne i denne situasjonen, og ting skjedde litt uten at jeg rakk å tenke. Jeg gikk ned 10 kg uten at jeg hadde en plan om det. Jeg merka det faktisk ikke før det hadde skjedd, og det var da det startet. Jeg merket hvor lett det var å ta "kontroll". Så vær forsiktig, vi har bare en helse, og den er det viktig å ta vare på. Bruk fornuften, kos deg og nyt livet mens du kan.

Sminkevideo

a3KuX80bvnA
haha

Oppskrift: sukkerfrie protein-kanelklumper


Du trenger:
- 1 egg
- 4-5 ss sukrin (+ evt steviadråper, f.eks. vanilje)
- 80 gram mandelmel
- 40 gram proteinpulver
- 2 ss kesam (ca 40 gram)
- 1 ts fiberhusk 
- 1 ts bakepulver
- kardemumme & kanel

Dette gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Visp egg og søtning i en bolle, og bland alt det tørre i en annen. Bland sammen. Min deig ble litt for tørr, så jeg tok oppi litt vann (hadde ikke melk). Teip fast plastikkfolie på kjøkkenbenken, og legg deigklumpen oppå. Legg et nytt lag plastikkfolie over, og kjevle deigen utover. Smør på kesam eller smør, og strø over med kanel og MASSE sukrin gold (eller sukker). Skjær opp i firkanter og rull sammen, og legg på bakebrett. Jeg fikk 16 stk. Det er ca. 5 gram protein i hver klump, og de smaker supergodt! Og er veldig mettende. Stekes i ca. 10-15 min (følg med!)

Et tips er å lage en "dip" av kesam, sukrin og kanel. Jeg tok også oppi litt peanøtt-pulver, og det ble supergodt.

Forresten går det selvfølgelig an å bruke hvilke som helst typer mel istedet for mandelmel, og sukker eller honning istedet for sukrin. 

Les mer i arkivet » Mai 2014 » Februar 2014 » Januar 2014
hits