Oppskrift: sukkerfrie protein-kanelklumper


Du trenger:
- 1 egg
- 4-5 ss sukrin (+ evt steviadråper, f.eks. vanilje)
- 80 gram mandelmel
- 40 gram proteinpulver
- 2 ss kesam (ca 40 gram)
- 1 ts fiberhusk 
- 1 ts bakepulver
- kardemumme & kanel

Dette gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Visp egg og søtning i en bolle, og bland alt det tørre i en annen. Bland sammen. Min deig ble litt for tørr, så jeg tok oppi litt vann (hadde ikke melk). Teip fast plastikkfolie på kjøkkenbenken, og legg deigklumpen oppå. Legg et nytt lag plastikkfolie over, og kjevle deigen utover. Smør på kesam eller smør, og strø over med kanel og MASSE sukrin gold (eller sukker). Skjær opp i firkanter og rull sammen, og legg på bakebrett. Jeg fikk 16 stk. Det er ca. 5 gram protein i hver klump, og de smaker supergodt! Og er veldig mettende. Stekes i ca. 10-15 min (følg med!)

Et tips er å lage en "dip" av kesam, sukrin og kanel. Jeg tok også oppi litt peanøtt-pulver, og det ble supergodt.

Forresten går det selvfølgelig an å bruke hvilke som helst typer mel istedet for mandelmel, og sukker eller honning istedet for sukrin. 

20.09.2013


I dag våknet jeg, og livet sugde. Jeg hadde vondt i kroppen, og jeg var rett og slett... i dårlig humør. Jeg bestemte meg for å gjøre det beste ut av det, og tok fri fra skolen - ordnet meg en god frokost, og dro på trening. Jeg gikk gjennom det nye treningsprogrammet mitt kjapt, før jeg gikk litt i byen. Plutselig stod jeg foran noe jeg hadde ønsket meg leeenge.

Jeg følte liksom at jeg fortjente den. Herregud, jeg må slutte å tenke sånn. Men jeg har allerede testet den ut, og er kjempefornøyd. (Det er en pulsklokke)

Sååja, etter at jeg hadde testet klokka mi, dusjet, ryddet & støvsugd leiligheten, lagde jeg meg middag. Og etterpå lagde jeg dessert. Kjæregud så godt dette var! Jeg karamelliserte eple med sukrin gold og litt kanel, og spiste det sammen med skyr naturell. Anbefales!!

For å si det enkelt startet denne dagen rævva, men nå er jeg superfornøyd og glad. Og mett, hihi. 
 

mandag


Livet er fint akkurat nå.

sugarfree


Sukkerfri kos! Ettersom at jeg jobber med å legge på meg må jeg faktisk kose meg litt ekstra i hverdagen. Så i det siste har det gårr veldig mye i yoghurtnøtter og sjokoladenøtter. Har til og med spist litt potetgull, vanlig sjokolade og kjeks. Jeg har jo lagt på meg av å spise mer sukker og usunne ting, men - huden min har blitt katastrofe, og jeg får utrolig vondt i hodet av sukker. Jeg har selvfølgelig tenkt å prøve å fortsette å legge på meg, selv om jeg kutter ut sukkeret. Derfor gikk jeg til innkjøp av sukkerfrie sjokokuler (for å smelte), sukkerfri melkesjokolade, vanlig kakaopulver, en liten mørk jordbær-sjokoladebar og det beste (!!)  sjokocashew. De sistenevnte har jeg prøvd før, og de er fantastisk gode! Jeg kjøpte også kremfløte og prøvde å piske krem (med sukrin) til kakaoen, men det gikk ikke så bra uten visp. Det smakte fortsatt godt da, og det ble litt til overs som jeg blandet med bær. Som dere kanskje merket hadde jeg skikkelig sjokolade-cravings idag, men jeg får ihvertfall smakt litt på alt! Sukkerfri sjokolade inneholder forresten ca. like mange kalorier som sjokolade med sukker, så om man ikke merker sukkeret på kroppen er det ikke noe vits i å bytte ut den vanlige sjokoladen.

Ellers skal jeg gjøre litt lekser i kveld, men først; sjokolade- og StyleMag-kos. StyleMag er forresten et utrolig inspirerende blad, som jeg virkelig anbefaler. Hos bladkongen kan man få tre utgaver for kun 79 kroner! Når ett blad koster 65 kr i butikken, sier det seg selv at det lønner seg.  Kan bestilles her.

oppskrift: proteinvaffel


2 vafler:
♥ 2 egg
♥ 1 eggehvite
♥ 20 gram mel (jeg brukte 10 g mandelmel og 10 g kokosmel)
♥ 20 gram proteinpulver (jeg brukte med sjokoladesmak)
♥ 1-2 ss sukrin eller sukker
♥  0,5 ts bakepulver
♥ litt melk og/eller vann om konsistensen er for tykk
♥ for ekstra smak brukte jeg 4 steviadråper med vaniljesmak, kanel og litt salt 

Jeg toppet vaflen med litt av alt; vaniljekesam, cottage cheese, peanøttsmør og tinte bær. I én vaffel er det hele 19 g protein, og da teller jeg ikke med toppingen. Forresten så smakte de supergodt, og var veeldig mettende. Og nå har jeg røre stående klar i kjøleskapet, sånn at jeg enkelt kan steke til frokost uten å få det travelt. 

Jeg tenkte at jeg kan begynne å legge ut litt oppskrifter, fordi jeg (sjokkerende nok) er langt over middels interessert i mat, og alltid tar bilder av det jeg spiser. Ellers har jeg vært litt fraværende i det siste, kanskje mest fordi jeg har jobbet hardere enn hardest mot djevelen i meg selv (spiseforstyrrelsen) - og jeg synes selv jeg har kommet langt. Veiingen på fredag gikk forresten over all forventning, og jeg nermer meg stadig målet mitt mot en mer normal hverdag. Jeg føler liksom at jeg bare sitter å venter, og jeg er utålmodig som få!

good morning


I dag er jeg ikke på skolen, fordi jeg som sagt ikke får lov til å være der så ofte enda. Dessuten er det aktivitetsdag i dag, noe som gjør det enda mindre aktuelt for meg. I stedet skal jeg til psykolog og på veiing, så det blir spennende. Før det tror skal jeg helle i meg den altfor sterke kaffen, før jeg går å tar litt sol. Selv om jeg sov drittdårlig i natt skal jeg prøve å gjøre det beste ut av denne dagen! Ooog det håper jeg dere gjør også ♥

den hemmelige hagen


I dag tok jeg med meg kameraet ut for å ta litt bilder, men som den bær-hamstreren jeg er endte jeg med å bytte ut kameraet med bøtter. Tida går så utrolig fort når man plukker bær, og vips hadde jeg stått der i over en time. Jeg har faktisk plukket så mye bær i sommer at jeg ikke vet om jeg har plass i fryseren min. Både blåbær, bringebær, rips, markjordbær og solbær er ihvertfall sanket inn, så jeg skal nok overleve vinteren. Ihvertfall utrolig kjekt som gratis hverdagsluksus når man er student!

Drink your greens


Fåes kjøpt her eller på helsekosten.

Hvetegress inneholder mer C-vitaminer enn appelsiner og dobbelt så mye A-vitamin som gulrøtter. I tillegg til klorofyllet inneholder hvetegress 17 aminosyrer, 92 ulike mineraler som jern, kalsium, fosfor, magnesium og kalium. Hvetegress er også rikt på B-vitaminer.

Hvetegresset er 100 % vegetarisk, og skal øke energinivået, avgifte kroppen, styrke immunforsvaret, samtidig som det er bra for ledd og fordøyelse. Ettersom hvetegresset "avgifter" kroppen opplever mange å få en finere og friskere hud.

Man blander enkelt og greit 1 ss av dette pulveret i vann, annen drikke eller mat for å få det i seg. Det smaker ikke spesielt godt, så jeg vil anbefale å blande det i f.eks. smoothie. Til vanlig blander jeg det bare i vann, og drikker det med en gang jeg står opp. Da får jeg også i meg en god mengde vann på morgenen, noe som er supert! Jeg har faktisk allerede merket at energinivået mitt har økt, og jeg tror faktisk det kan ha noe med dette pulveret å gjøre.

Oslo


Var på en superkoselig café og lunsjet sammen med mamma en dag. Bestilte yoghurt med frukt/nøtter og honning, og det var sinnssykt godt! 

Oppskrift: lavkarboknekkebrød
DU TRENGER
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1,5 dl kruskakli
2 dl mandelmel
1 ts salt (+/-) og eventuelt litt sukker/sukrin
5-6 dl vann

SLIK GJØR DU
Rør enkelt og greit sammen alle ingrediensene, og la røren stå å svelle i ca. 30 minutter. Deretter fordeler du deigen på to bakebrett med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover plata, og sett de plata inn i ovnen i 10 minutter. Ta ut plata, del opp knekkebrødene i ønsket størrelse - og sett plata tilbake i ovnen. Stek i 50 minutter. 

Heavenly breakfast
Herregud, dette må dere virkelig prøve! Yoghurt naturell, hjemmelagd blåbærsyltetøy, cashewnøtter, gresskarkjerner, druer og jordbær. Spiste også hjemmelagde lavkarboknekkebrød (oppskrift kommer) med kalkunfilet og agurk, og sist men ikke minst; en hjemmelagd smoothie. Smoothien er lagd av gulrot, eple, appelsin og chili. Supergod!

I dag stod jeg opp klokka åtte, tok meg en herlig dusj og lagde meg en god og stor frokost. Senere i dag skal jeg til psykologen, og etterpå skal jeg og søsteren min arrangere byttekveld. Vi skal bytte klær og lage god mat, så det blir nok koselig. 
 

Oppskrift: lavkarbobrød


Jeg legger ut dobbel oppskrift, fordi som dere ser ble dette alt for tynt, og det var egentlig bare en testerunde.

DU TRENGER
15 g store havregryn
100 g linfrø
14 g valmuefrø (chia seeds)
15 g nøtter (jeg brukte 50/50 av cashew og mandler) 

66 g kruskakli
100 g mandelmel
2 ts bakepulver

1 eggehvite
2 egg
100 gram creme fraiche/yoghurt naturell/kesam
Litt kokosolje eller matolje
Vann om blandingen blir for tørr
Salt/sukker/sukrin/kanel etter smak

SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 180 grader. 

Begynn med å mikse havregrynene, linfrøene, valmuefrøene og nøttene sammen i en mikser så blandingen blir melaktig. Du bestemmer selv mye tyggemotstand du vil ha i brødet.
Deretter blander du egg, eggehvite, creme fraiche/yoghurt/kesam og olje sammen, og blander det med frø/nøtteblandingen. Etterpå tar du i bakepulver, mandelmel og kruskakli, og sper på med vann om det er nødvendig. Til slutt krydrer du brødet som du vil. Jeg vil også tro at dette brødet hadde vært supergodt med tørket frukt/nøtter i seg, men desverre hadde jeg ikke det da jeg bakte. Strø også gjerne over litt frø/nøtter på toppen.

Hell deigen i en brødform med bakepapir i, og stek brødet i 55 minutter. Når det har gått 55 minutter tar du ut brødet, og hvis du vil ha det sprøere setter du det i ovnen på rist uten form i noen minutter på ca. 150 grader.

NÆRINGSINNHOLD
1 brødskive (hvis brødet deles i ca 25 brødskiver) gir:
Fett: 3,5 g
Karbohydrater: 1,7 g
Kostfiber: 1,4 g
Sukker: 0,3 g
Protein: 4,6 g
Kcal: 61 

instafood


@project_eat

I dag dro jeg på jobb rett etter skolen og vasket i noen timer, før jeg tok bussen hjem og lagde middag. Jeg lagde en slags spaghetti, bare at jeg byttet ut pastaen med revet squash, og toppet det med bønner og en hjemmelagd tomatsaus. Det var supergodt! Etterpå tok jeg med meg litt dessert/snacks ut i sola for å pugge naturfag. Jeg lagde en skikkelig god protein-iskaffe som fikk energinivået mitt til å eksplodere. Måtte opp å bevege meg hvert femte minutt, noe som var ganske upraktisk med tanke på puggingen, men jeg fikk ihvertfall gjort litt styrketrening med det samme. Den består av en kopp kaffe, isbiter, 1 ss sjokolade-proteinpulver utblandet i melk, litt vann og 1 ss sukrin. Nå skal jeg snart legge meg, men først må det uheldigvis pugges litt mer. 

oppskrift: granola


_granola er müsli/frokostblanding som er stekt eller ristet i ovnen. Blandingen kan bestå av hva enn du måtte ønske, men noe av det mest vanlige er nøtter, frø, korn, tørket frukt og bær + at den tilsettes væske for å bli sprø. Supergodt med vaniljekesam, cottage cheese, yoghurt eller som topping på havregrøten sammen med frukt og bær. Granola er veldig mettende, og er supert for fordøyelsen. Her er min oppskrift:

Tørt:
_havregryn
_hirseflak
_solsikkekjerner
_linfrø
_mandler
_chia seeds (husker ikke hva det heter på norsk)

Vått:
_kokosolje
_lønnesirup
_eplejuice

Fremgangsmåte:
_still stekeovnen på 150 grader, på over- og undervarme
_hakk nøttene og bland sammen alt det tørre
_smelt kokosoljen (om den ikke allerede er flytende) og bland den med det tørre
_tilsett en god dæsj lønnesirup, og spe på med noen spiseskjeer eplejuice til at er blandet (husk at blandingen ikke skal være for våt)
_spre blandingen utover et bakebrett med bakepapir og sett den i ovnen i ca 35 min. Husk å "røre" litt i blandingen av og til. Avslutt stekingen med litt varmluft i noen minutter om det er nødvendig.

frokost på senga
Bananpannekaker (1/4 banan, 1 eggehvite, 1/2 ss havremel, kanel & salt) med bær, knekkebrød med lett-ost, agurk og druer & te. En finfin start på dagen, men nå er jeg så forferdelig mett. Får la maten synke i noen minutter før jeg ordner meg og drar på trening. Ha en fin lørdag ♥♥

middag
Supergrovt speltbrød med spinat, mager ost, tomat og balsamico-eddik & en salat lagd av spinat, agurk, squash, druer, tomat, bringebær og litt nøtter. 

_nuts


♥♥♥

project_eat


Frokost: gulrot/solsikkefrø surdeigsbrød med yoghurt naturell, tomat & paprika, mager vaniljekesam med müsli, blåbær og frø og hjemmelagd iste.

For en stund tilbake begynte jeg å tenke nøye over hva jeg spiste, telle kalorier og planlegge hva jeg kunne spise. Spiste jeg noe jeg mente hadde for høyt kalori-innhold "straffetrente" jeg og passet på at jeg ikke fikk et overskudd på kalorier. I det siste har dette ført til at jeg har mistet mange kilo (unødvendig) og til slutt nesten ikke klart å spise noe som helst. Jeg har vært, og er livredd for å bli feit, eller for å legge på meg. Men etter hvert merket jeg naturligvis at kroppen ikke fungerte helt som den skulle; jeg har vært utslitt og trøtt hele tiden,  fryser og har hodepine. Jeg har også blitt veldig fort sur, særlig når det har vært snakk om mat og spisinga mi. Samtidig som jeg har vært fullstendig klar over at det jeg har gjort har vært både skummelt og bekymringsverdig (særlig for de rundt meg) har en del av meg bare bestemt seg for at jeg ikke kan spise normalt. Det har derfor ført til at jeg har løyet om hva jeg har spist til andre, for at de skal slippe å bekymre seg. Men en dag bestemte jeg meg for at jeg måtte skjerpe meg, og sendte en melding til mamma, som forsåvidt hadde hatt mistanker lenge - som mange andre. Nå har jeg vært hos legen tre ganger, tatt blodprøver, blitt veid - og hatt samtaler. Og heldigvis er jeg ganske viljesterk - og bestemt på at dette ikke skal bli noe værre. Og jeg er utrolig glad for at jeg tok til fornuft før kroppen og hjernen min var fullstendig ødelagt. Og innerst inne er jeg veldig glad for at folk har brydd seg, og prøvd å hjelpe meg - selv om jeg bare har blitt jævlig sur. Jeg vet at det ligger masse fint bak maset, men folk burde også vite at spiseforstyrrelser er tvangstanker, og derfor må man finne ut av det selv - kanskje ved hjelp av folk som vet litt mer om det.
Jeg er ihvertfall så absolutt på bedringens vei, etter at jeg har hatt treningsstopp i tre dager skjønte jeg at det bare var én ting å gjøre; nemlig å spise. Jeg blir stappmett og kvalm av ingenting, men det man vil får man til! Jeg har gått noen dager uten å telle kalorier, og bare brydd meg om at maten er sunn. Jeg vet at jeg trenger mat, og at maten hjelper meg, gir meg energi - og masse annet fint. Dessuten er det MANGE forferdelige konsekvenser ved å spise minimalt, og man ødelegger rett og slett kroppen og hjernen sin - kanskje for alltid. Vær forsiktig, ikke tell kalorier!
Og sist men ikke minst - av å spise lite å trene mye blir man seende helt jævlig ut, i motsetning til hvis man får i seg nok næringstoffer kombinert med trening. Skinny < Fit, right? 

_mat
Bildene er tatt og redigert av meg, maten er lagd og spist av meg, he-he. Ble du sulten nå?

oppskrift: grønn juice


For 2 glass: 2 grønne epler, 2 kiwier, 1 avokado, 2 stangsellerier, 1/4 chili, 1 halv agurk og masse spinat

Når man presser juice forsvinner det meste av frukta, så man trenger ganske mye for å fylle en kopp. Avokadoen f.eks. inneholder såppass lite juice at det nesten er bortkastet å ta den med. Men dette er ihvertfall en super start på dagen, nesten som en liten vitaminbombe - som faktisk smaker himmelsk. Juicen skal visst ha en "rensende" effekt, hvor den får ut slagg og "forurensning" i kroppen. Kool right ye?? God er den ihvertfall

lunsj


lunsj ♥ fra spania, savner maten

frokost


frokost ♥ 

jordbærjuice


♥♥ supernam

Spania
Spania_23. mars 2013

Oppskrift: middag

Har fått spørsmål om jeg kunne begynne å legge ut oppskrifter på maten jeg lager, og selvfølgelig kan jeg det. Lager sjeldent mat etter spesifike oppskrifter; bruker som regel bare det jeg har og prøver meg litt frem. Utrolig nok har det ikke slått feil enda!

Du trenger: ris (jeg brukte bygg-ris), avokado, reker, soyasaus, sweet chili-saus & chili

Kok opp risen mens du skjærer avokado og hakker chili. Legg rekene i en skål og bland inn sausene og chilien. La det stå til risen er ferdig. Bland alt sammen, og tadaaa nam. Enkelt, sunt og supergodt. Liker du ikke reker er dette supergodt med salmalaks også.

frokost


16.03.13

17.02.2013
Lagde grønn smoothie, grønn te og havrepannekaker til frokost i dag, og livet er herlig. Det er så fint og lyst ute, og det får meg i så sykt godt humør! Tror jeg skal ut å gå meg en tur, dra på trening og ta litt sol før jeg pakker baggen og drar hjem.

pancakes
Våknet klokka 9 av elleville barn i morges, stod opp og lagde verdens beste bananpannekaker, smoothie og grønn te. Etterpå gikk vi en liten tur ut i det fiiine været, stakk innom butikken og kjøpte litt frukt til i kveld. I kveld dropper vi nemlig fest for en rolig kveld hjemme. 

Pannekakene består forresten av egg, banan, cottage cheese, bakepulver, vann og havregryn om noen lurer. Nam.

kveldsmat


Det aller beste jeg vet for tiden: lettyoghurt med korn, tinte bær, granateple og blåbær + en hjemmelagd proteinbar og rosiner.

Jeg kunne byttet ut alle måltider med dette, fyttikatta så godt! Ellers prøvde jeg kardiotrening for første gang i dag, og det var utrolig gøy. Det ble faktisk 70 minutter til slutt, og jeg gleder meg allerede til i morgen.

_yum_


Mangoyoghurt med 4korn, granateple, eple, rosiner og blåbær ♥

Har vært nesten en uke uten internett nå, og endelig er det tilbake! I dag hadde vi bare fire timer på skolen, så jeg ble med Julie hjem. Vi så de nyeste episodene av Himym og Tbbt, før vi så "Super Size Me". Sistenevnte var nok en av de kvalmeste filmene jeg noen gang har sett! Anbefaler alle fast food-fans å se den. Apropos mat, vurderer å blogge måltidsdagbok i morgen, synes ihvertfall selv at det er kjempeinteressant å lese selv, haha
Ellers har jeg vasket klær, ryddet og støvsugd huset i dag istedet for å dra på trening:-):-) og nå skal jeg se den nyeste episoden av 90210 før jeg legger meg, klarer faktisk ikke vente lengre nå!! Ser det gratis her forresten.

frokost


Nam.

Smoothie


Blåbær, jordbær, mango, bringebær, banan, kiwi, ingefær, spinat og biola.

Lagde meg smoothie til middag i dag, ettersom jeg hadde svært lite matlyst. Har vært hjemme på grunn av helt jævlig hodepine. Men smoothien ble veldig god da, selv om ingefær og spinat kanskje ikke høres så godt ut, er det utrooolig sunt! Jeg synes forsåvidt det er godt også. Nå skal jeg straks dra på 3T med Marte, gruer meg litt ettersom hele kroppen verker etter gårsdagens trening, haha.
Noen som har noen gode smoothie-tips forresten?  

Saturday
Matmatmatmatmat. Er faktisk så og si det eneste jeg tar bilder av for tiden, må nok skjerpe meg litt. Er vel ikke så interessant å se kan jeg tenke meg, selv om dete var en himmelsk frokost. Nå skal jeg straks dra på jobb, og etterpå skal jeg møte min kjære søster, Oda, som er i Trondheim i noen få dager. Håper dere får en helt super lørdag ♥

Berries
I dag har jeg vært hjemme fra skolen fordi jeg er syk. Hater virkelig å være syk, spesielt det å være borte fra skolen er kjipt. Føler jeg går glipp av så mye, og jeg blir så forferdelig stressa, haha. Har ihvertfall gjort litt lekser, spist mat og sett Grey's Anatomy. 

Mandag


Mandager må nok være de verste dagene; det er forferdelig å stå opp, vi har laaang skoledag inkludert gym og jeg må på jobb. I tillegg føler jeg meg helt forferdelig idag (jentesmerter, haha) og jeg er helt utslitt! Skal bli godt å legge seg i kveld! I gymmen idag klarte jeg også å springe meg bort, og fikk en fin ekstrarunde fordi jeg ikke fant fram til min egen skole. Kjempebra, Hanna...

Hvis jeg skal prøve å være litt positiv idag, kan jeg jo nevne at vi har fått photoshop! Har nerdet i så og si hele dag, og lagd to "reklamer". Hittil elsker jeg photoshop, og det er absolutt ikke så vanskelig å lære seg som mange skal ha det til. Jeg har forsåvidt ikke begynt med noen skikkelig avanserte ting enda, men jeg er fornøyd med det jeg har lært idag ihvertfall. Nå må jeg kjappe meg å dra på jobb, snakkes i helvette da dere :):)

Home, sweet home


Det er så utrolig godt å være hjemme etter to uker i Trondheim! Fikk den hjemme-fra-ferie-følelsen da jeg kom hjem faktisk, noe de fleste sikkert vet er utrolig godt og betryggende. Gleder meg selvfølgelig litt til å dra tilbake til T-town også, selv om nok en uke fylt av masse ting å gjøre venter.

Middag


I dag har jeg vært på skolen og på jobb og da jeg kom hjem ryddet og støvsugde jeg huset. Fin dag. Neida, har fått gjort mye idag, så jeg er fornøyd!

Jeg er så ufattelig lei av kyllingfillet nå, ettersom det faktisk er det eneste jeg har spist til middag etter jeg flyttet hit - sett bort ifra den dagen jeg tvingte meg selv til å spise laks. Derfor ble dette middagen idag, og det er så inni helvettes godt!!! Dette er uten tvil det beste jeg vet. (Cottage cheese og honning med fitness frokostblanding og frukt).

Fire frokostoppskrifter

Har vært litt matlei i det siste, og jeg er egentlig ikke så veldig glad i brød og grove rundstykker. Derfor har jeg eksprimentert litt med forskjellige sunne matvarer, fått litt inspirasjon fra her og der, og funnet fire (eller tre) herlige frokoster jeg vil anbefale!
 
YOGHURT & JORDBÆR
Du trenger:
- Yoghurt (vaniljeyoghurt)
- Friske jordbær
- Grov frokostblanding
Jeg bruker frokostblandingen Fitness, som er suuupergod! Trenger vel egentlig ikke forklare noen fremgangsmåte; alt jeg gjør er å blande yoghurt og frokostblanding godt sammen, og strø jordbærene på toppen. Nam!

COTTAGE CHEESE & FRUKT
Du trenger:
- Cottage cheese
- Honning
- Frukt
- Nøtter/frokostblanding/müsli
Hell først litt cottage cheese i en skål, før du legger litt honning på toppen. Honningen kan sikkert byttes ut med sukker, om noen ikke liker det. Deretter strør jeg på litt frokostblanding, nøtter og müsli. Til slutt kutter jeg opp frukt, og i dag gikk jeg for ananas, druer og nektarin. Supergodt, og utrooolig sunt!

HAVREGRØT MED MÜSLI OG KIWI
Du trenger:
- Havregrøt
- Müsli eller nøtter (valgfritt)
- Kiwi
- Evt. honning/sukker
Lag havregrøt på vanlig vis, etter anvisningen på pakken, ta deretter på litt honning eller sukker og til slutt strø over müsli og kiwi. Kjempegodt!

HAVREGRØT MED HONNING OG NEKTARIN
(denne er ganske lik den forrige)
Du trenger:
- Havregrøt
- Honning
- Nektarin
Lag havregrøten som vanlig, smør på litt honning, og dryss over en god del nektarin. Dette tror jeg er favoritten; enkelt, sunt og supergodt! Går aldri lei.

Hva synes dere? Har dere noen frokost-tips? 

Frokost


Sto opp ganske sent i dag, og måtte lage meg frokost selv. Jeg lagde havrergrøt med honning og nektarin, kjempegodt! Og ganske sunt.

Yum


Sykt hvor populært frukt og sjokolade har blitt i det siste! Det er jo såklart ikke uten grunn, det er jo fantastisk godt. Hihi

T e a


Jeg ELSKER seriøst te. Har drukket det hver dag i sikkert tre år nå, og går ikke lei. Det finnes jo så mange forskjellige goooode tesorter! Jeg liker best peppermynte, eple & kanel og adventsteen som jeg fikk i julegave fra Guro. ♥ Fikk også den nydelige koppen fra henne. Kunne levd på te, egentlig.
Liker du te?

Oreo- og bananmilkshake

Heia! Har ikke hatt internett siden onsdagen, OG jeg har vært i Trondheim på besøk hos Guro i hele helga. Vi har vært på filmkveld, dansing, spist sushi, sett fire filmer, slappet av og kost oss. Nå er vi ihvertfall kommet til mamma for uka, og her er det heldigvis internett.

Ellers lagde jeg, Kaja og Brage oreo- og bananmilkshake i sted. Kjempegodt!Liker du milkshake?

Morn'a

Heia! Tok bloggfri i dag, noe jeg kommer til å gjøre hver mandag. Vi har sinnssykt masse lekser for tiden, det er faktisk helt deprimerende. Gjør ikke annet enn lekser om dagene jeg, sykt kjipt! Jeg er nemlig en person som bruker syyyt lang tid på ting, utrolig irriterende. Begynner forresten å bli syk (igjen!) og sitter å drikker C-vitamin-vann. Det funker sykt bra om man kjenner forkjølelsen er på vei. Håper jeg slipper å bli ordentlig syk.

Poenget med dette blogginnlegget var egentlig at jeg ville informere om en av verdens beste frokoster. Nemlig yoghutr med frukt:

En goood start på dagen. Favoritt nr. 1 er fortsatt havregrøt med frukt og honning da. ELSKER forresten frokost, det er så utrolig viktig for at dagen min skal bli bra! Skjønner meg virkelig ikke på folk som dropper frokosten.
Hva liker du best å spise som frokost? 

Oppskrift på alkoholfri mojito

Heia! Jeg hadde jo helt glemt at jeg skulle legge ut oppskrift på mojito, så jeg tok ikke bilder eller noe da jeg lagde det. Men jeg får prøve så godt jeg kan, og om noe er uklart er det bare å stille spørsmål, enten i kommentarfeltet, eller på mail. (hanna_blogg@live.no)


Ingredienser:
masse sitronsaft-flasker (rundt en flaske pr. person, hvis dere skal ha påfyll osv)
♥ sukker
♥ mint-blader
♥ masse isbiter
♥ sprite
♥ sitron og/eller lime
 
Fremgangsmåte:
Først tar du en ganske stor bolle, og heller all sitronsaften nedi. Deretter tar du oppi sukker, (det trengs en god del) visp det sammen - og smak til om det er søtt nok.

Etterpå tar du opp isbitene, knuser de i en pose. Jeg bruker å slå posen mot kjøkkenbenken - en fin måte å få ut agresjon på samtidig som du lager drink.

Deretter river eller skjærer du mintbladene

Putt sitronblandingen i et glass, hell oppi sprite og deretter legger du oppi knuste isbiter. Ikke ta oppi for mye, da er det lett at drinken smaker utvannet.

Deretter strør du på mintblader, og rører litt i blandingen. Legg gjerne oppi noen sitron/limebåter for at drinken skal bli litt ekstra sur og smakfull, samtidig som det ser mye kulere ut
Og vips! Du har en syykt frisk og god drink! Mintblader er vell forresten litt vanskelig å få tak i, men de har det vell på store matbutikker osv. Heldige meg har det i hagen! :-)
Vil du prøve det? Har du smakt det? 

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013
hits